Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Εικόνες από την μακρινή Αυστραλία...


Αυστραλία…. Για να φθάσετε θα χρειαστείτε κάτι λιγότερo από 20 ώρες αεροπορικής πτήσης, μαζί με τον ενδιάμεσο σταθμό, κι ένα από τα πρώτα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε μέχρι εκεί, είναι να φροντίσετε να είστε ξύπνιοι την ώρα που από το αεροπλάνο θα αρχίσει να φαίνεται το έδαφός της. Είναι η αρχική γνωριμία, μ΄ ένα τόπο διαφορετικό, ένα τόπο που ακόμα κι αν δεν ξέρατε που είστε, με χίλιους διαφορετικούς τρόπους, σας φωνάζει ότι δεν είστε στην Ευρώπη, δεν είστε στην Αμερική.

Η πρώτη εντύπωση αντικρίζοντας κάτω από τα πόδια σας, το κατακόκκινο και κατάξερο έδαφος της άγονης, ορεινής πλευράς της, θα σας κάνει να πιστέψετε ότι ίσως και να πετάτε πάνω από την Αφρική. Ελάχιστα απ΄όσα  έχετε διαβάσει ή ακούσει για τα πυκνά δάση και τις μαγικές παραλίες του Ειρηνικού,  θα  αντικρίσετε πριν προσγειωθείτε.



ΣΙΔΝΕΫ


Όσο κι αν έχετε ταξιδέψει, η εικόνα αλλά και η ατμόσφαιρα είναι πρωτόγνωρη. Μια πόλη χτισμένη στο πλάι της θάλασσας, πνιγμένη στο πράσινο παρά τα θηριώδη κτίρια που δεσπόζουν στο κέντρο της, με τους βασικούς οδικούς της άξονες να θυμίζουν την καλύτερη εθνική οδό της Ελλάδος.


 Το Σίδνευ είναι μια πόλη, άρηκτα δεμένη με το νερό, ζει γύρω απ΄αυτό και σε συνδυασμό με το ότι είναι και μια καταπράσινη πόλη, δεν υπάρχει ωραιότερο σημείο από το λιμάνι για να χαζέψετε τη γύρω θέα, με το πράσινο να σβήνει μέχρι εκεί που αρχίζει το μπλε του ωκεανού. 


 Η πόλη του Σίδνευ, είναι γεμάτη μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε, και σ΄όλα εκείνα τα σημεία της που βρίσκονται λίγο πιο μακριά από το νερό. 




 Μια σύγχρονη μεγαλούπολη που και στη χειρότερη στιγμή της, θα εξακολουθεί να ανήκει στις ομορφότερες και τις πιο ανθρώπινες πόλεις του κόσμου.




Τις φωτογραφίες τις έχει τραβήξει η Χριστίνα Κυπαρισσά...φοιτήτρια δημοσιογραφίας, που βρέθηκε στην Αυστραλία μέσω του προγράμματος Geji. Όπως αναφέρει η ίδια, η Αυστραλία είναι μια υπέροχη χώρα με μοναδικές εικόνες,που όλοι πρέπει να επισκεφτούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου